Tule mukaan

Partioharrastus tarjoaa mahdollisuuden monenlaisiin kokemuksiin ja elämyksiin. Jokainen voi partiossa myös oppia uutta ja kehittää itseään – ikään katsomatta. Retkeily, luonto ja yhdessä tekeminen ovat partiotoiminnassa keskeisiä, mutta niiden lisäksi harrastus tarjoaa myös paljon muuta!

Joutjärven Kipinöiden toiminnasta voit lukea lisää Lippukunta-otsikon alta. Partioharrastuksesta yleisesti löydät lisätietoa esimerkiksi Suomen Partiolaisten Mitä partio on? -sivulta.

Haluaisitko sinä liittyä Joutjärven Kipinöihin? Hienoa, tervetuloa!

Jäseneksi liittyminen

Jäseneksi liitytään Suomen partiolaisten jäsenrekisterin Kuksan kautta.
Jäsenhakemukseen pääset tästä.

Huom! Kun täytät lapsen jäsenhakemusta, älä täytä lapsen tietoihin huoltajan sähköpostiosoitetta. Jos lapsella ei ole omaa sähköpostia, kohdan voi jättää tyhjäksi. (Puhelinnumero voi olla huoltajan, jos lapsella ei ole omaa puhelinnumeroa).

Alaikäiselle partiolaiselle merkitään hakemukseen myös huoltajan tiedot klikkaamalla kohtaa ’Lisää huoltaja’. Avautuvalle lomakkeelle syötetään huoltajan tiedot. Lopuksi muista painaa ’Tallenna’

Kun lapsi hyväksytään lippukunnan jäseneksi, hänen tietonsa rekisteröidään Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksaan, hän saa partion jäsennumeron ja hänelle muodostuu oma sähköinen Partio-ID. Tieto lapsen jäsenyydestä lähtee huoltajan sähköpostiin ja samassa sähköpostissa huoltaja saa oman huoltajanumeron.

Huoltaja voi rekisteröidä Kuksaan oman huoltajan Partio-ID:n, jonka kautta hoidetaan lapsen ilmoittaminen partioretkille ja leireille sekä muihin partiotapahtumiin. Huoltaja pääsee myös oman partio-ID:n kautta näkemään ja hallinnoimaan huollettavansa tietoja rekisterissä sekä voi tulostaa lapselle tarvittaessa jäsenkortin. Samaan huoltajaprofiiliin voidaan liittää kaikki huollettavat partiolaiset.

Näin teet huoltajan Partio-ID:n:

  1. Mene sivulle kuksa.partio.fi ja klikkaa kohtaa ’Rekisteröidy’
  2. Kohtaan ’Jäsennumero’ kirjoita huoltajanumero, joka sinulle tuli siinä sähköpostissa,
    missä lapsen jäsenyydestä ilmoitettiin.
  3. Kohtaan ’Sähköpostiosoite’ kirjoita sama sähköpostiosoite, minkä annoit lapsen jäsenhakemuksessa ja mihin jäsenyysilmoitus tuli.
  4. Palvelun käyttöehdot täytyy hyväksyä (mahdollisuus tutustua ennen hyväksymistä).
  5. Kun painat ’Jatka’, pääset valitsemaan, miten jatkossa haluat kirjautua Kuksaan: Google-tilin (esim. gmail) kautta, Facebook-tilin kautta tai valitsemalla itsellesi käyttäjätunnus ja salasana. Muista, minkä valitsit, sillä jatkossa sinun tulee käyttää valitsemaasi kirjautumistapaa. Jos valitset ’Käyttäjätunnus ja salasana’-kohdan, avautuu sivu, jossa voit syöttää keksimäsi käyttäjätunnuksen (vain pieniä kirjaimia), joka on tärkeää muistaa, sillä sitä ei jatkossa näe mistään. Syötä myös keksimäsi salasana (ainakin 8 merkkiä, ainakin yksi iso kirjain, ainakin yksi pieni kirjain ja ainakin yksi numero).Kuvalliset ohjeet PDF-tiedostona löytyvät sivulta www.partio.fi/partiolaiselle/apua-ja-ohjeita/partiorekisteri-kuksa/kuksa-huoltajan-ohjeet. Jäsenrekisteriasioissa voit ottaa yhteyttä lippukunnan jäsenrekisterinhoitajaan.

Jäsenmaksu

Partio on edullinen harrastus. Maksamalla noin 60-80 euroa vuodessa saat osallistua lippukuntasi, piirisi ja Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n toimintaan. Samalla kuulut kansainväliseen partioliikkeeseen. Maksuun sisältyy sekä Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n että partiopiirin jäsenmaksu. Tapahtumakohtaiset maksut lippukunnan toiminnassa vaihtelevat noin 20–40 euron välillä. Suurleirit ovat erilaisista tuista riippuen noin 100–250 euroa.

Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten mahdollisuus harrastaa partiota. Jäsenmaksusta vapauttamista voi anoa ympäri vuoden, anomus tulee kuitenkin tehdä ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää. Jäsenmaksuvapautuksen myöntää Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry.

Lisää jäsenmaksusta ja -vapautuksesta voi lukea Hämeen partiopiirin sivuilta

Retket ja muut tapahtumat

Viikkotoiminnan lisäksi Kipinät leireilevät ja retkeilevät pienempinä ja isompina ryhminä. Perinteeksi ovat muodostuneet syksyn lippukuntaretki, helmi-maaliskuussa talvileiri ja kesällä n. viikon mittainen kesäleiri.

Tapahtumakohtaiset maksut lippukunnan toiminnassa vaihtelevat noin 20–40 euron välillä. Suurleirit ovat erilaisista tuista riippuen noin 100–250 euroa.

Kipinöille on tärkeää, ettei kenenkään partioharrastus jää rahasta kiinni. Voit anoa avustusta tai lisää maksuaikaa lippukunnan toimintaan osallistumiseen sosiaalisin ja taloudellisin perustein. Avustustusta haetaan Kuksan kautta täältä.

Partiohuivi ja -asu

Partiohuivi on partiolaisen tunnus. Joutjärven Kipinät käyttävät sinistä partiohuivia. Huivin ja lippukunnan huivimerkin voi ostaa lippukunnalta. Partiohuivi ja huivimerkki maksavat 10€ (huivi 8€ ja huivimerkki 2€). Maksu suoritetaan Joutjärven Kipinöiden ry:n tilille FI38 5611 3320 0365 22 viitteellä 10032. Partiohuivin ja huivimerkin saa omalta ryhmänjohtajalta maksukuittia vastaan.

Virallisiin partiotilaisuuksiin pukeudutaan partioasuun. Sudenpennuille on olemassa college-mallinen paita ja vanhemmille virallinen sininen partiopaita. Partiotuotteita voi tutkailla ja ostaa Scandinavian Outdoorista. Erillistä partioasua ei kuitenkaan lippukunnan viikkotoiminnassa välttämättä tarvitse.