Partiohuivi ja -asu

Joutjärven Kipinöiden viralliseen partioasuun kuuluu partiohuivin lisäksi sininen partiopaita, siistit tummat housut tai hame ja kengät.

Virallisiin partiotilaisuuksiin, kuten esimerkiksi lupauksenantoon tai partioparaatiin, pukeudutaan partioasuun. Sudenpennuille on olemassa college-mallinen paita ja vanhemmille virallinen sininen partiopaita. Partiotuotteita voi tutkailla ja ostaa Scandinavian Outdoorista. Erillistä partioasua ei kuitenkaan lippukunnan viikkotoiminnassa välttämättä tarvitse.

Kaikkea ei tarvitse ostaa uutena

Pieneksi käyneitä tai käyttämättä jääneitä partioasusteita kannattaa kysellä lippukunnan muilta jäseniltä. Facebookista löytyy myös partiokirpputori -ryhmä, josta voi bongailla itselleen sopivia tuotteita. Myös muiden jälleenmyyntisivustojen kautta voi toisinaan törmätä partioasusteisiin.

Pitkin partiopolkua kertyy erilaisia merkkejä partiopaitaan ommeltavaksi

Viralliseen partioasuun Joutjärven Kipinöillä kuulluu paikkakunta-, piiri-, järjestö- ja maailmanjärjestötunnukset, jotka kiinnitetään vasempaan hihaan. Oikeaan hihaan kiinnitettävät ikäkausi-, jälki- ja taitomerkit saa lippukunnasta. Maatunnus kiinnitetään paidan etumukseen, oikean taskuläpän yläsauman yläpuolelle. Merkkien ompeluohjeet löytyvät Suomen partiolaisten nettisivuilta.