Tietoa lippukunnasta

Joutjärven Kipinät ry on Lahdessa toimiva partiolippukunta. Lippukunta on yhdistynyt poikalippukunta Sinisisseistä ja tyttölippukunta Joutjärven Tapulitytöistä vuonna 2020.

Toiminta-alueisiimme kuuluvat Möysä, Kiveriö, Tonttila, Karisto, Ahtiala sekä Kunnas.

Kokoonnumme kolmella eri partiokololla: Joutjärven kirkolla, Ahtialan seurakuntakeskuksella ja Kariston seurakuntakodilla. Jäsenmäärämme on tällä hetkellä noin 120.

Lippukunnan toiminta perustuu Suomen partiolaiset ry:n partio-ohjelmaan. Toimimme viidessä eri ikäkaudessa: sudenpennut, seikkailijat, tarpojat, samoajat ja vaeltajat. Tarkemmat tiedot ikäkausitoiminnasta löytyvät ryhmät sivulta. Yli 22-vuotiaat toimivat lippukunnassamme pääasiassa aikuisina mahdollistajina ja vapaaehtoistyöntekijöinä.

Ryhmät kokoontuvat viikoittain partiokoloilla tai ulkona. Partiotoiminta alkaa syyskuun alussa ja jatkuu toukokuun puoleen väliin asti. Koulujen loma-aikoina (syys-, joulu-, talvi- ja pääsiäislomilla) myös partion viikkotoiminta on tauolla. Vuosina 2022 ja 2023 ohjelmapainotuksena on sanoista tekoihin, jonka tarkoituksen on tutustuttaa partiolaiset YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin (Agenda 2030). Lisätietoja ohjelmapainotuksesta löydät partio-ohjelma sivustolta.

Viikkotoiminnan lisäksi Kipinät leireilevät ja retkeilevät pienempinä ja isompina ryhminä osallistumalla piirin järjestämiin partiotaitokilpailuihin, ikäkausitapahtumiin, piirin paraateihin sekä partiolaisten valtakunnallisiin tapahtumiin. Koko lippukunnan perinteiksi ovat muodostuneet helmi-maaliskuussa talviretki ja kesällä noin viikon mittainen kesäleiri sekä syksyllä syysretki. Lisäksi kaikki ikäkaudet ja ryhmät voivat järjestää omia retkiä.

Lippukunnan taustayhteisö on Joutjärven evankelis-luterilainen seurakunta. Toimintaamme ovat tervetulleita kuitenkin kaikki uskonnollisesta katsomuksesta huolimatta. Taustayhteisö näkyy toiminnassamme yhteistyönä seurakunnan kanssa, mm. iltahartauksina viikkotoiminnassa ja isoilla leireillä leirijumalanpalveluksina. Seurakunnan yhteyshenkilönä (eli seppona) toimii Tiia Volotinen.

Partiolaiset ovat vakuutettuja kaikessa partiotoiminnassa tapaturmavakuutuksella, joka on voimassa kaikilla jäsenmaksun maksaneilla partiolaisilla. Jäsenyys (ja vakuutus) astuu voimaan heti, kun uusi jäsen ilmoitetaan Suomen Partiolaiset ry:n jäseneksi, mutta raukeaa mikäli jäsenmaksua ei makseta ajallaan. Vakuutusturvan vuoksi lippukunta edellyttää partiotoimintaan osallistuvilta voimassa olevaa jäsenyyttä.