Jäsenmaksu

Jäsenmaksua vastaan voit osallistua viikkotoimintaan Joutjärven Kipinöissä. Maksamalla noin 60-80 euroa vuodessa sinulla on oikeus osallistua lippukunnan, partiopiirien ja Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n retkille, leireille, koulutuksiin, kisoihin ja muihin tapahtumiin. Samalla kuulut kansainväliseen partioliikkeeseen. Maksuun sisältyy sekä Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n että Hämeen partiopiirin jäsenmaksu. Lippukuntamme ei kerää omaa jäsenmaksua.

Tukitoimet

Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa kaikkien lasten ja nuorten mahdollisuus harrastaa partiota. Jäsenmaksusta vapauttamista voi anoa ympäri vuoden, anomus tulee kuitenkin tehdä ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää. Jäsenmaksuvapautuksen myöntää Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry. Lisää jäsenmaksusta ja -vapautuksesta voi lukea Hämeen partiopiirin sivuilta

Kipinöille on tärkeää, ettei kenenkään partioharrastus jää rahasta kiinni.  Voit saada maksuvapautuksen lippukunnan omaan toimintaan osallistumiseen sosiaalisin ja taloudellisin perustein. Hae maksuvapautusta tai maksuavustusta Kuksan kautta.

Partiolaisten jäsenetuudet

Partiolaisilla on toiminnan vastuu-, tapaturma-, matkustaja-, matkatavara- ja matkavastuuvakuutus LähiTapiolassa, joka on voimassa partiotoiminnassa. Lisätietoja partiovakuutuksesta löydät Suomen partiolaisten nettisivuilta.

Partiolaisilla on käytössään -10% alennus retkeilyvarustekaupoissa. Lisää tietoa etuuksista löydät Partioaitan sekä Scandinavian outdoorin nettisivuilta.

Partion jäsenenä saat 10 % alennuksen normaalista Suomen Hostellijärjestön majoitushinnasta sekä Kansainvälinen hostellikortin alennettuun hintaan.

Joutjärven Kipinöilla on varustevarasto Joutjärven kirkolla. Lippukunnan jäsenillä on mahdollisuus lainata lippukunnan kalustoa käyttöönsä. Mikäli olet kiinnostunut, ota ajoissa yhteyttä lippukunnan kalustonhoitajaan.

Partiosta eroaminen ja jäsenyyden päättäminen

Joskus käy niin, että partiolle ei ole enää aikaa tai se ei enää vain kiinnosta. Tällöin pitää erota partiosta. Tämä on harmi, sillä partiosta useimmat saavat elinikäisiä ystäviä. 

Asiointipalvelun omat jäsentiedot kohdassa, Jäsentiedot-välilehdellä on Eroa -painike. Klikkaamalla painiketta avautuu erohakemus, jossa pyydetään jäsenyyden päättymispäivämäärää sekä eron syytä. Lippukunta saa tiedon hakemuksesta.

Erosta voi ilmoittaa myös lippukunnan jäsenrekisterinhoitajalle (joutjarvenkipinat@gmail.com). Ei siis riitä, että jättää jäsenmaksun maksamatta! Lippukunta päättää jäsenyyden jäsenrekisterissä, ettekä saa enää partiolehtiä tai jäsenmaksuja.